Overlevelsesguide for jenter

Mayim Bialik, hun som spiller Amy Farra Fowler på Big Bang Theory, har skrevet bok om hvordan man skal overleve tenåringsårene som jente. 

imagesHun har et ganske godt utgangspunkt for å skrive om nettopp dette temaet. Hun er nemlig utdannet i nevrobiologi og er jo jente selv i tillegg. Denne boken ble nok lest litt i seneste laget til å være til hjelp for meg, men jeg skulle gjerne ha hatt den for 15 år siden (hjelp!). Så hvis du har ei tenåringsjente, og kanskje spesielt hvis du har ei som føler seg litt på utsiden av ting som du vet går å lurer på om hun er normal, så er denne boken absolutt for henne. Det eneste er kanskje at hun burde være ganske stødig i engelsk, men min oppfatning er at ungdommen er det nå til dags?

Boken forklarer både det biologiske aspektet av hva som skjer i tenårene og de følelsemessige aspektene, ispedd noen historier fra Bialiks egen ungdomstid. Hun var det hun selv kaller en «late blommer»

Den fineste delen av boka syns jeg var da hun forklarte at du ikke måtte tenke at du ikke kunne hjelpe verden bli et bedre sted. Hun forteller mange historier om ungdommer som har startet i sitt eget lokalmiljø og etterhvert kunne hjelpe mange flere enn de noen gang har drømt om. Hun snakker også om psykisk helse og viktigheten av å få hjelp med tunge tanker. Alt i alt tar hun for seg mange store og viktige tema.

Kanskje en julegave-ide til de tenåringsjente du kjenner?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s