Prinsen fra astroiden

Det er med slike bøker jeg rett og slett lurer på om jeg har blitt det man kaller voksen, fordi jeg ikke klarer å forstå meg på ei barnebok.

Denne varte bare et par timer og jeg skjønte fortsatt ikke helt sammenhengene og den røde tråden i boken. Derfor må jeg la Wikpedia forklare den for meg:

 

Den lille prinsen bor på asteroide B 612. En dag begir han seg på reise fra planet til planet i nærheten av sin egen asteroide. Han ønsker å finne en venn, men finner bare stiliserte representanter for ulike destruktive typer: «kongen» – som lever for å herske over andre, «drankeren» – som flykter fra livet og skammen, «business­man­­nen» – som teller stjernene for å set­te dem i banken, «geo­gra­fen» – som er mer opptatt av å registrere enn av å leve, «den for­fen­ge­lige mannen» – som er avhengig av andres respons, og «den en­som­me lyk­tetenneren» – som er tvangsmessig styrt av regler og rutiner. På rundreisen forsømmer han sitt eneste ansvar: en rose på sin egen asteroide. «Gjennom sin reise mellom planetene og etter å ha møtt en klok rev og en lur slange forstår Den lille prinsen at han elsker rosen sin. Og mens flyveren gjennom sitt møte med Den lille prinsen forstår hva som er viktig i livet sitt, forstår vi lesere samtidig hva som er viktig i vårt.»[2]

Fortellingen om prinsen er lagt inn i en rammefortelling om en jagerflygers møte med hovedpersonen etter et havari ute i Saharaørkenen. Forfatteren var selv jagerflyger.

Cover: The Little Prince - Antoine de Saint-ExupérySiden jeg ikke helt skjønte greia har jeg ikke så mye å si om denne boken, men jeg har hørt at enten så elsker du den eller så liker du den ikke (blir forrvirret) slik som meg. Så hvis du har gått rundt å tenkt at du vil lese den så gjør for all del det! Det kan hende at du får livsvisdom jeg ikke fikk med meg, ut av den. Det eneste jeg egentlig fikk ut av den var at slutten føltes veldig ut som om gutten døde etter en lang tids sykdom. Om det var det det skulle etterligne vet jeg ikke, men fordi jeg fikk denne assosiasjonen var det en veldig fin og trist slutt ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s