Inn i en annens følelser

En av tingene som er så fint med bøker er at man kan få forklart og tolket andres følelser, og selv om de er fiktive gjør det muligens at man forstår andre med de samme følelsene bedre. 

Bokcover: In one person - John Irving
Bildekilde: Googlebooks

William vokser opp i teaterverdenen i en liten by i Vermont på 1950-tallet mens han ser på bestefaren sin spille alle Ibsen-kvinnene etter tur under den entusiastiske regissøren Nils Borgman. Vi følger William i flere tiår mens han finner ut av seksualiteten sin og lever gjennom 80-tallets AIDS epidemi og stigmatiseringen av LGTB-miljøet. Et viktig møte som skal forme William for livet er møtet hans med bibliotekaren Miss Frost.

Boken tar opp mange interessante og viktige temaer. Blant annet hva som former deg mens du vokser opp og hvordan William takler det når han finner ut at hans seksuale legning ikke er populær utenfor Vermont, og gjennom dette hvordan LGTB-miljøet har gått fra å være uglesett til å bli en mye mer godtatt gruppe i samfunnet.

Mine favoritt deler er når William snakker om litteraturen miss Frost viser han, og hvilket inntrykk det gjør på han. Blant annet leser han en «Madam Bovary» til en kjæreste en sommer. Kjæresten blir så sjalu fordi William liker Madam Bovary  så godt.

«Bob hasn´t read it. He was just telling me what it was about, I explained. Somebody who hasn’t read a novel dosen´t really know what it´s about William, Oh. You should wait William, miss Frost said said. The time to read Madam Bovary is when your romantic hopes and desires have crashed and you belive your future relationships will have disappointing even devastating consequences.»

Bokens språk er godt, men kan noen ganger bli litt langtekkelig. Irving er glad i forklaringene sine og dermed kan man av og til miste oversikten. Jeg hadde ikke lyst til å lese den selv så derfor brukte jeg poengene mine på Audible og kjøpte den som lydbok.

Jeg har ikke mer negativt å si om denne boken så hvis du vil ha et perspektiv på LGTB historie gjennom en roman er dette et godt alternativ.

_________________________________________________________________

Hvis du har en bok du vil jeg skal lese og anmelde, kanskje det er favorittboka di fra 2016 eller ei bok du likte og vil at jeg skal lese, send meg en kommentar enten her eller på facebooksiden til bloggen 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s