Innsiktsfull utforskning av kjønnsroller

Hva gjør du når alle andre sier hva du skal gjøre og hvem du skal være? Du går din egen vei. 

Girls will be girls – Emer O`Tool – Bildekilde: books.google.no

Emer O´Toole har alltid vært fascinert av roller. Hvilke roller spiller folk i sine egne liv? Er de de samme som man har lyst til å spille eller gjør man det fordi samfunnet har lagt føringer for hvordan man skal oppføre seg helt fra man er barn? O´Toole mener helt klart det siste når det kommer til kjønnsrollen man putter på små jenter og gutter. Et enkelt eksempel er at vi bruker å selge rosa leker til jenter og blå til gutter. Som ung oppdager O´Toole dette og begynner å eksperimentere med hva det vil si å være feminin og hva det vil si å være maskulin.  Det er en veldig fascinerende bok som blander research O`Toole har lest seg til og hennes egne erfaringer med kjønnsoppfattninger i samfunnet. Det er ei bok som svinger veldig mellom å være morsom og lett til å være alvorlig og ta opp temaer som voldtekt. Hun legger til og med inn sin egen triggerwarning på et tidspunkt. Det synes jeg var kjempebra for det er mange som har opplevd ekle ting og som vil unngå å oppleve det igjen. Jeg hoppet ikke over det selv og synes O`Toole er modig som forteller så åpent om sitt eget liv. Det kan til tider bli litt mye fakta i en bolk, men hun balanserer det fint ut med historiene fra sitt eget liv

«Girls will be girls» minner meg veldig om The Art of Asking av Amanda Palmer. Men O`Toole bruker en mer akademisk tilnærming til et tema som hun er opptatt av og har følt på kroppen. Amanda Palmer forteller mer fra sitt eget liv og dermed gir deg et subjektivt innblikk i livet til en musiker.

«Girls will be Girls er et godt alternativ til lett sommerlektyre med litt hjerneføde i som man kan gruble på når man kommer tilbake på jobb.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s