En far på det mørke nettet

Når man tenker bloggere tenker man kanskje først og fremst på fargen rosa, men fargen på bloggen i Bjørn Vatnes bok er definitivt ikke rosa .

vatne. slik skal vi velge va re ofre. omsl
Slik skal vi velge våre ofre – Bjørn Vatne.

Kjetil er far til Ingrid på fire år. Han jobber i et reklamebyrå og tjener gode penger, men han er også alenefar. Det er bare han og Ingrid som bor sammen i det fine huset i det veletablerte nabolaget. Moren Anita døde rett etter fødselen. Kjetil synes livet som alenepappa er tungt. Ikke minst fordi han er nødt til å kjempe med nebb og klør for å få lov å beholde Ingrid. Foreldrene til Anita ser helst at barnebarnet Ingrid kommer å bor hos dem. De pusser blant annet barnevernet på han uten forvarsel.  Det er kanskje ut av  dette mørket bloggen oppløysningsrepitisjonene kommer. En måte for Kjetil å få ut alt det svarte etter Ainas død, uten å la det gå ut over seg selv. Han legger ut tekster som er ment å utfordre det etablerte. Han får fort oppslutning blant likesinnede, men når ting begynner å skje utenfor nettet også må Kjetil stoppe opp å tenke, for midt oppi dette står uskyldige Ingrid. Kompetansen han som far blir utfordret mange ganger i løpet av boken.

Dette er en ganske spennende bok. Det virker som den prøver å se på hvem som er bak de meningene som ikke er helt mainstream og det syns jeg den gjør godt. Den ser også på dette med at vi ser det perfekte på nettet og at det kanskje ikke er det sunneste hele tiden.

Min favorittscene er nettopp når han får han får besøk av barnevernet. Han er selvfølgelig kjempenervøs og må ta en stor-opprydding dagen før de kommer, men når de kommer får man se at barnevernet ikke er den store stygge ulven. De finner ganske fort ut etter hjemmebesøket at Ingrid har det bra hos pappa og dermed henlegger de saken. Jeg tenker at slike fremstillinger av barnevernet er viktig å få frem.

Det eneste negative med denne boken er kanskje at den slutter litt i bråeste laget. Det er vel egentlig ikke sånn at ting løser seg egentlig, og det er ikke sånn at jeg ville ha en snipp snapp snute slutt, men den stopper uten at man skjønner helt hva som har endret seg for dem.

Men boken er godt skrevet ellers og tegner et godt bilde av det stressende livet mange lever i dag og hvordan dette mange ganger må få en forløsning i noe kreativt, som for eksempel en Youtube.video, en bokblogg eller scrapping. Nå trekker kanskje Kjetil strikken litt lengre enn de fleste av oss, men likevel. Det er først når tankene hans blir til handlinger hos andre at det begynner å bli farlig og da trekker han seg. For Ingrids skyld.

Som du skjønner liker jeg boken veldig godt og hvis du ikke har noe å lese i sommer bør du stikke på biblioteket og sjekke ut denne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s