Etter Will

Noen historier slutter ikke på siste side. Louisa Clark er tilbake.

Bilde av bok: After You - Jojo Moyes
Bildekilde: http://www.jojomoyes.com/books/after-you/

Et og et halvt år etter at kjæresten hennes Will bestemte seg for å ende livet sitt på en klinikk i Sveits i boken «Me before you». Louisa har reist i Europa ei stund for å prøve og leve livet slik Will oppfordret henne til, men til slutt føles reisingen bare tom ut og hun kommer tilbake til London der hun får seg leilighet med takterase, og starter å jobbe på bar inne på en flyplass. Savnet etter Will er stort. Louisa har startet med en ny skummel sport som er å gå på taket sitt sent på kvelden litt for langt ut på kanten. En kveld går det galt og hun faller. Hun skader seg bemerkelsesverdig lite, men må flytte hjem til småbyen hun kommer fra.

Når hun kommer tilbake til London-leiligheten står det ei 16 år gammel jente på trappene hennes. Hun heter Lilly og sier at hun har funnet ut at Will var faren hennes. Lou møter også igjen ambulansesjåføren som kjørte henne til sykehuset. En kjekk mann med navn Sam.

Jojo Moyes har sagt at hun egentlig ikke hadde tenkt å skrive denne boken, men etter mange spørsmål fra leserne bestemte hun seg for å fortelle dem hva som skjedde med Lou etter Will. Boken bærer preg av at den er en oppfølger. Den har ikke den samme nerven og orginale historien som «Me before you». Det blir en lit mer standard historie med slektninger som dukker opp fra ingensteds og hote mannfolk som hjelper deg videre.

Men jeg liker fortsatt karakterene. Lou er gamlere, men kanskje ikke så mye klokere, men hun klarer livet sitt fint for det. Lilly er en frisk pust av en tenåring som ikke lar seg pille på nesa, men mangler omsorg fra en voksenperson. I Lou finner hun nettopp det og Lou liker, etter hvert, å være reserveforeldre. Sam er også en trygg og stødig fyr. Litt sånn som Derek Shepard i Greys Anatomy.

Språket og tonen i boken er den samme som sin forgjenger som gjør at den er verdt å lese for dem som vil vite hva forfatteren mener skjedde videre etter forrige bok, men jeg synes ikke den har den samme driven i selve historien som den forrige boken hadde. Men for all del mange gode bøker er karakterdrevne bøker.

Det beste dere kan gjøre er nok å dømme selv.

En kommentar om “Etter Will

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s