En bok om å være pårørende

Det er ikke enkelt å være tenåring og ha en pappa som er tidligere yrkessoldat. I hvert fall ikke når minnene fra de forskjellige oppdragene gjør pappaen om til person det ikke går an å kjenne igjen. 

Bilde av bok: The impossible knife of memory - Laurie Halse Anderson
Bildekilde: Google

Slik er det for Hayley. Hun og faren har flyttet tilbake til barndomshjemmet til faren og Hayley har startet på ny skole. Som om ikke det er stressende nok for en 17 åring, sliter faren psykisk etter utenlandsoppdrag og vil ikke ta i mot hjelp. Hun får av og til hjelp fra menn han har tjenestegjort med, men som regel må hun holde ut farens raseriutbrudd selv. Ting blir ikke noe bedre av at stemoren hennes kommer tilbake. Hun har sine egne problemer og har en egen evne til å overtale faren til ting som kanskje ikke er så lurt. Det er bare to lyspunkt i Hayleys liv; bestevenninnen og den nye forelskelsen: Finigan.

Jeg kom over boken fordi jeg tidligere har lest Speak av samme forfatter. Det var en sterk bok som vi skal komme tilbake til på bloggen senere.

The impossible knife of memory lever opp til de forventningene jeg hadde etter at jeg leste Speake. Hayley er en spennende hovedperson. Hun er ei sterk jente som har levd såpass lenge sammen med faren sin at hun vet hva gjelder. Rappkjefta er hun også som de fleste 17 åringer, men av og til blir minnene fra tiden med moren og bestemoren overveldende og vi får se hvor liten hun egentlig ennå.er. For det kan jo være sånn med oss voksne også av og til at vi føler oss og oppfører oss som mindre enn det vi er.

Leaning against my father, the sadness finally broke open inside me, hollowing out my heart and leaving me bleeding. My feet felt rooted in the dirt. There were more than two bodies buried here. Pieces of me that I didn’t even know were under the ground. Pieces of dad, too.”, sitat tatt fra Goodreads.

Et annet spennende moment av denne boken er at noen kapitler blir skrevet fra farens synspunkt og vi får være med han på oppdragene hans. De er for det meste ganske kaotiske og skal vel strengt tatt bare være med på å gjøre at vi forstår han bedre og hva han går igjennom.

Dette er en fin ungdomsbok for dem som ikke liker alt for mye kjærlighetskliss og fin å anbefale hvis du trenger ei bok med ei sterk kvinnelig hovedrolle.

2 kommentarer om “En bok om å være pårørende

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s