Gutten som overlevde

Bilde av bpk: Harry Potter and the Philospher's Stone - J.K. Rowling
Bildekilde: Wikipedia

Du skal ha levd ganske mange år under en stein  uten å ha fått med deg Harry Potter- bøkene. Kanskje er du en av dem som har lest dem opp til flere ganger. Jeg og kjæresten har begynt å høre lydbok mens vi lager mat gjør andre huslige sysler og vi bestemte oss for å starte med den første Harry Potter-boken. Jeg må si det var et fornøyelig gjenhør.  Vi hørte bøkene på engelsk med den fornøyelige Stephen Fry som oppleser.

Dette er jo historien om gutten som overlevde det verste angrepet på trollmannsverdenen noen sinne. Og som i sitt ellevte år møter onde Voldemort igjen samtidig finner ut at han ikke er en gomp, men en trollmann.

“I’m a what?» gasped Harry.

«A wizard, o’ course,» said Hagrid, sitting back down on the sofa, which groaned and sank even lower, «an’ a thumpin’ good’un I’d say, once yeh’ve been trained up a bit. With a mum an’ dad like yours, what else would yeh be?”

Den første boken er nok ikke en av de mest spennende, men den er veldig søt og uskyldig noe de andre bøkene ikke er. For det går jo bare verre og verre for vår helt og vennene hans. Det som er bra er at Harry Potter- bøkene på en måte vokste med leserne og ble skummlere  etter som ungene vokste opp. Jeg misunner dem som var elleve da den første boken kom ut i 1997 og som fikk vokse opp med Harry. Selv var jeg bare åtte.

Trollmannsverdenen er jo mesterlig bygd opp og karakterene like så. Om det er noe og utsette på dem så er det kanskje at historien til tider kan bli litt vel stillisert. De gode er gode tvers igjennom og de onde er onde tvers igjennom, men for all del det er jo ei barnebok så det er jo sånn det skal være.

Tittel: Harry Potter and the philosophers stone, forfatter: J.K.Rowling, forlag: Bloomsbury, Format: Lydbok, utgivelsesår 1997, Språk: Engelsk, Antall sider 8t 17 min, Har fått: Kjøpt selv

2 kommentarer om “Gutten som overlevde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s