Minne som forsvant

Alice er bare 50 år når Alzheimeren er begynner å herje i hodet hennes. I «Still Alice» forsøker Lisa Genova og skrive en skildring av hva som skjer når den uhelbredelige sykdommen slår til.

Bildekilde: http://www.pagetostagereviews.com/2015/01/film-review-still-alice.html

Alice Howland er en collegeprofessor i lingvestikk. på Harvard, har tre voksne barn og bor sammen med mannen sin som også er professor i et hus ikke så langt unna college. Alice har nådd langt som professor og er et respektert navn i sitt felt. Livet er godt for henne. Helt til hjernen hennes, den hun har bygget sin karriere rundt, svikter. Hun er fortsatt bare i femti årene når Alzheimer diagnosen snur opp ned på livet hennes.

Denne boken er ikke like hjerteskjærende som for eksempel «Me before you», mye fordi skrivemåten er mer distansert enn den var i Jojo Moyes bok, men man får likevel et godt innblikk i en skremmende og fascinerende sykdom som kan ramme relativt unge mennesker helt uten forvarsel. Man føler også med Alice når hun klarer å gå seg bort i sitt eget hus. Man blir også veldig irritert på mannen hennes John som ikke vil innse at kona har fått en sykdom og trenger mer av henne nå enn noen gang før. Han er mer opptatt av og fortsette karrieren sin. Man kan kanskje forstå at han sliter med at kona hans sakte blir en annen foran øynene hans.

«She gave the rest of the paper a cursory effort, not her typical standards of

excellence but it would have to do given her fragmentet state of mind»    

Det er ei god bok som man har med seg i hodet mens man leser den. Det skal ganske mye til for å få en 25-åeing til å begynne å uroe seg for å få Alzheimer, men det klarte denne boken. Haha, men så er jeg ganske lett å påvirke også da så, men den satt seg ikke like mye i hjerte som mange andre bøker har gjort hos meg. Men den er fortsatt vært å sette seg  ned med nå som det er sommer og fri.

Tittel: Still Alice Forfatter: Lisa Genova Forlag: Simon and Schuster Format: lydbok Utgivelsesår: 2007 Språk: engelsk Antall sider: 292 (7t 51 min) Har fått: Kjøpt selv

En kommentar om “Minne som forsvant

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s