Julelesning 2014

God nytt år! Da var det nye året i gang og jeg gleder meg til å lese nye, fine bøker i 2015, men først må vi avslutte leseåret 2014. Her er bøkene jeg har lest i desember:

1. Skipping Christmas – John Grisham

Bilde av bok: Skipping Christmas
Bildekilde: Wikipedia

Denne boken handler om familien Krank som har mest lyst til å hoppe over årets julefeiring og heller dra på cruise. Datteren deres Blair skal til Søramerika den julen og herr Krank har regnet på det og funnet ut at et cruise er like billig. Men de juleglade folkene i gaten deres synes dette er en veldig merkelig oppførsel.

Skrivestilen er morosom og det er en fin bok å lese sånn gjennom julestesset. Det er lett sommerlitteratur for julen.

  Skipping christmas

2. A Christmas Carol – Charles Dickens

Bilde av bok: A Christmas Carol - Patrick Stewart
Bildekilde: http-::www.adoremusbooks.com

Dette er den klassisk fortellingen om Humbug-mannen som får litt hjelp fra andre siden av det vi kjenner, for å finne magien ved julen. Den er et absolutt must for meg å høre denne historien gjennom forskjellige medier (mest film de andre årene) i løpet av julen for å få julestemning. Når Patrick Stewart leser den blir den ekstra bra.

GetAttachment

3. The Truth is a  Cave in the Black Mountains – Neil Gaiman.

Bilde av bok:The Truth is a Cave in the Black Mountains - Neil Gaiman
Bildekilde: Googlebooks

I et engelsk høylandskap leter en mann etter en hule som skjuler mye rikdom. For å finne denne hulen tar han i bruk en kjentmann til guide, men han blir fort advart om at hulen kan endre folk. Det blir også fort klart at guiden ikke har hedelige hensikter.
Denne boken er som en eventyrbok for voksne, med nydelige illustrasjoner på helsider med bare litt tekst på hver side. Det er også lagt inn noen tegneserier ruter der karakterene snakker direkte. Illustrasjonene er laget av Eddie Campbell.
Det tipper noen ganger over til å bli litt rotete for man vet ikke helt hvor man skal lese for å få flyt i historien og engelsken kan til tider bli vanskelig.
Men hvis du trenger en fantasifull historie med flotte tegninger og kose deg med er denne definitivt hvert et par timer.

The truth is a cave in the black mountains

  1. Good Omens – Terry Prachett og Neil Gaiman
  2. Bilde av bok: Good Omens - Terry Pratchett & Neil Gaiman
    Bildekilde: http://www.lspace.org

    BBC Radio 4 sendte et hørespill i julen som var en tilrettelegging av boken Good Omens av fantasy-radarparet Terry Prachett og Neil Gaiman. Den ligger på kanalens hjemmesider 2-3 uker, men er sikkert like god som trykt bok eller annen type lydbok, hvis det er å foretrekke.
    Boken er en morsom fremstilling av hva som vil skje når dommedag kommer. Demonen Antony J. Crowely og engelen Aziraphale får I oppgave og oppdra antikrist for at dommedag skal gå rett for seg. Det skal vise seg å være ganske så vanskelig. Boken er veldig morsom med mange språkelige finurligheter som jeg elsker.
    Fantasy sjangeren er noe jeg har kommet mer og mer inn i og dere skal ikke se bort i fra at det kommer flere fantasy bøker på bloggen i 2015.Good OmensGodt nytt leseår!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s